Nieuws

Afscheid van Michel van Loon

Na 25 jaar trouwe dienst en plezier, heeft Michel besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wij gaan hem ontzettend missen, maar gunnen hem deze kans.

Op 2 augustus vanaf 19.30 uur nemen we afscheid van Michel. Je bent van harte welkom om ook persoonlijk afscheid te komen nemen.

Geslaagde puzzeltocht!

Zondag 7 juli hadden we weer een geweldige puzzeltocht in het recreatiegebied Spaarnwoude. Met af en toe een beetje regen, maar vooral veel plezier hebben alle deelnemers verschillende opdrachten moeten doen te paard! Memory, Yahtzee, dierengeluiden raden… het was weer een topdag die werd afgesloten met een gezellige bbq!

Pony Mick leert snel!

Sinds een paar maanden wordt pony Mick getraind voor het mennen. Hij doet het al supergoed!

Wist je dat een pony maar liefst vijf maal zijn eigen lichaamsgewicht kan trekken? Mick kan dus tussen de 1200 en 1500 kilo trekken!

Grondwerk

Het ziet er zo makkelijk uit, maar dat is het niet! Tijdens grondwerk (of werken aan de hand), ben je je paard en jezelf aan het trainen.

Hoe zorg je ervoor dat je paard op jou let en niet op de omgeving? Hoe zorg je ervoor dat hij je volgt als jij dat wilt en dat hij halthoudt op jouw aangeven? Als je deze basisprincipes beheerst, ga je steeds een stapje verder, bijvoorbeeld ‘wijken’ of zijgangen lopen. Je leert de lichaamstaal van je paard kennen en werkt aan je eigen duidelijke hulpen en houding.

Christa Appel – Vredenburg verzorgt de grondwerklessen.

Kinderfeestjesdagen

Wil jij je verjaardag vieren of heb je iets anders te vieren met je vriendjes en vriendinnetjes?

We hebben speciale dagen gereserveerd voor jouw eigen partijtje! Je gaat paardrijden, een hoefijzer beschilderen en natuurlijk hebben we patat met limonade!

Bekijk de activiteitenkalender om te zien voor welke dagen je kunt reserveren voor je partijtje.

Activiteiten tweede helft van het jaar

We hebben weer veel leuke dingen in het vooruitzicht! Bekijk de activiteitenkalender om te zien wanneer er wedstrijden zijn of buitenritten, dagtochten, ponydagen en meer!

Voor de vakantieperiode zoeken we nog vrijwilligers die handig zijn met een hogedrukspuit en/of verf en kwast en/of emmer en sop!