Nieuws

Valtraining weer groot succes!

Paardrijden is niet zonder risico’s. Je paard kan schrikken, jij kan schrikken, een sprong opzij of een sprintje vooruit is zo gemaakt met het risico dat jij je balans verliest en van het paard valt. Blessures kunnen ontstaan.

Daarom vinden wij valtraining zo belangrijk.

Zondag 3 september vond weer een valtraining plaats. We vonden het superfijn dat Roy onze trainer Edwin Willems kwam helpen door oefeningen voor te doen en aan de andere deelnemers te laten zien hóe je een goede koprol maakt of zelfs vanaf een hoger punt jezelf ‘gewoon’ laat vallen. Dank je wel Roy voor je enthousiaste deelname en voorbeeld!

Je leert reflexen op te bouwen die jou veilig houden, zoals kin op de borst en dóórrollen. Daar denk je natuurlijk niet aan tijdens een val, daarom moet het geautomatiseerd worden als reflex en is het wijs om meerdere valtrainingen te volgen.

In de kantine kan je meer informatie krijgen over de data en tijden van de volgende valtrainingen.

Lekker nazomeren

Met het warme weer doen we het rustig aan met de paarden en pony’s. Na de lessen wordt vaak uitgestapt in de schaduw van de bomen in het park en de paarden krijgen een lekkere douche na hun inspanning.

De oudste pony van stal, Luc, staat vaak met zijn vriendinnen Saartje en Engie op het weitje voor het terras, maar Luc vindt het ook leuk om uit het weitje te ‘ontsnappen’ en dichtbij het terras te grazen. Hij mag dit privilege houden, omdat hij superbraaf is en geniet van zijn leven op het erf. Als Saartje en Engie naar stal worden gebracht, loopt Luc gewoon los achter zijn vriendinnen aan!

Schriktraining

Op 26 november is er weer een schriktraining voor de paarden en pony’s van onze pensionklanten.

Lees hier alle informatie en meld je aan!

Acitiviteitenkalender

Bekijk de activiteitenkalender voor wedstrijden, ponydagen en andere activiteiten die plaatsvinden op onze manege.

 

Vacature

Ben jij een echte aanpakker, die altijd een vrolijk humeur meeneemt en graag met paarden en mensen werkt? Dan zijn we op zoek naar jou! We hebben namelijk plek voor een nieuwe medewerker!