Nieuws

Ponydagen!

De hele dag bezig zijn met de leukste paarden en pony’s, wie wil dat niet? Tijdens de ponydagen doe je alleen maar leuke dingen! Je gaat pony’s verzorgen en natuurlijk ook rijden. Tijdens de ponydagen voor jonge kinderen wordt er ook geknutseld en is er veel gezelligheid en lol!

Ponydagen voor kinderen van 11 jaar en ouder…

Tijdens de ponydagen voor kinderen vanaf 11 jaar, gaan we wat dieper in op verschillende onderwerpen, zoals wat je kunt doen als een paard of pony ziek is, hoefverzorging en toiletteren. Ook kan er een dressuur- of springdemonstratie zijn en besteden we veel aandacht aan wedstrijdrijden. Natuurlijk ga je zelf ook rijden! Dat kan een buitenrit zijn of een dressuur- of crossles.

Voor het laatste kwartaal staan ponydagen gepland, waarvoor je je kunt aanmelden via de activiteitenkalender. Ben je geen klant van onze manege? Dan kun je je aanmelden door het contactformulier in te vullen en een afspraak te maken voor een losse les om je rijvaardigheid te beoordelen.

We zien je graag tijdens de ponydagen!

Demonstratie en clinic menvaardigheid

Op de manege zijn er verschillende mencombinaties, zoals het mennen met pony’s Pip en Mick als tweespan, het mennen met een Friese aanspanning en het mennen met een Shetlander.

Op 6 oktober was er een clinic voor de verschillende combinaties, waarbij iedereen die geïnteresseerd is, kon komen kijken.

Het parcours was uitdagend, maar niet onmogelijk. Iedereen begon in stap, daarna in draf. Maar na een paar keer oefenen kon het zelfs in galop!

In het filmpje zien we hoe behendig Erik en Sophie zijn in de aanspanning met Maiko.

Halloween Pas de deux voor jong en oud!

Op 27 oktober is er een onderlinge pas de deux wedstrijd voor jong en oud met thema ‘Halloween’.

Verkleed jezelf en je paard of pony passend bij het thema!

Aanmelden doe je door op de link in de activiteitenkalender te klikken. Houd daarbij je inloggegevens van Manegeplan paraat.

Kosten:

Jongeren: EUR 20,- p.p.; senioren: EUR 25,- p.p.; deelnemen met eigen paard/pony: EUR 15,- p.p.

 

Aanmelden FNRS wedstrijden

Je kunt je voor de FNRS wedstrijden aanmelden via onze website. In de activiteitenkalender zie je vanaf welke datum je je kunt aanmelden voor een wedstrijd. Volg de linkjes in de activiteitenkalender om je aan te melden. Houd daarbij je inloggegevens van Manegeplan paraat!

Soms loopt het storm en kom je niet verder in het aanmeldproces. Dan is er niets mis met je inlogcodes van Manegeplan, maar zit de wedstrijd al vol. In dat geval kun je je altijd aanmelden voor de reservelijst.

De reservelijst vind je door de link te volgen op de aanmeldpagina.

Wist je dat…

  • Paarden jouw hartslag kunnen horen op anderhalve meter afstand?
  • Paarden tien tot twintig twintig keer beter horen dan mensen? Ze vinden hoge tonen in je stemgeluid niet zo fijn, want dat komt heel hard en ‘schel’ binnen.
  • Paarden heel anders zien dan mensen? Ze kunnen bijna 360 graden rond kijken en zien kleine objecten soms als heel groot. Geen wonder dat ze af en toe schrikken van dingen die wij niet als gevaarlijk zien! In deze animatie zie je hoe paarden de omgeving zien.