Even voorstellen

Carla Monhemius-Veerkamp

Ik ben eigenaresse van Manege Spaarnwoude. Mijn eerste paardrijles was toen ik een jaar of 11 was op de Hollandsche Manege midden in Amsterdam. Daar heb ik een 2 jaar gereden waarna ik naar een manege in Amstelveen ben gegaan. Toen was dat manege Ambri, nu is het ponymanege Equito geworden. Ik hielp daar op stal mee zodat ik mijn paardrijlessen kon betalen. Hier heb ik veel geleerd en mijn grootste voordeel was dat ik eigenlijk nooit bang was op een paard dus vaak ook lastige paarden mocht rijden.

Na een aantal jaar ben ik op manege Spaarnwoude beland (ik was toen 20 jaar) en ik ben nooit meer weg gegaan. Ik heb de instructeurs opleiding gevolgd bij de ORUN en in de afgelopen 30 jaar heb ik ontzettend veel gedaan, geleerd en vooral veel gezien.

Natuurlijk heb ik 20 jaar lang met heel veel plezier en veel fanatisme achter op de kar bij Ton gestaan waar ik functioneerde als de navigator van Ton. Ik loodste hem door de hindernissen heen wat ons samen best goed lukte.
Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby ook mijn werk heb kunnen maken en ik hoop dit nog heel lang te blijven doen.

Lotte Monhemius

Mijn naam is Lotte Monhemius, inderdaad ben ik de dochter van de eigenaar van Manege Spaarnwoude.

Natuurlijk zat ik al op een pony toen ik 4 jaar was. Dit was het begin van mijn paarden carrière. Van mijn ouders kreeg ik een pony toen ik 9 jaar was, daarna is mijn sportcarrière gestart. Door mijn vader ben ik vrij snel gaan springen en later ook gaan crossen. Het is mij gelukt om opgenomen te worden in het KNHS talententeam waar ik nu nog steeds in zit. Dit geeft wel mogelijkheden om goed les te krijgen en begeleiding naar een wedstrijd toe.

ledereen begrijpt nu wel dat mijn dag bestaat uit, paardenrijden, verzorgen en daarbij ook lesgeven. Er zijn veel leerlingen op Manege Spaarnwoude die ook willen springen en crossen, des te leuker voor mij en de manege. Ook zijn wij een talenten team gestart op de manege wat echt super leuk werkt. Ik hoop in 2022 mijn volgende diploma als instructeur af te ronden, en daarna nog heel veel uren in de paarden te werken.

Michel van Loon

Vanaf 1982 wist ik het al heel zeker, ik wilde graag met paarden werken en eigenlijk wel een eigen manege met veel paarden! Op een manegepaard bij Manege Den Ilp ben ik begonnen met paardrijden.

In 1995 heb ik de opleiding bij de NHB in Deurne afgerond en ging full time werken in de paarden. Ik heb mij verder ontwikkeld tot instructeur en wedstrijdruiter.

Vanaf april 1999 werk ik bij Manege Spaarnwoude. Ik heb veel geleerd, gereden en lessen gegeven. Zelf krijg ik ook nog regelmatig training en dat is super leuk om te doen.

Nog altijd ben ik fanatiek en hoop nog vele jaren mijn kennis over te moben brengen op mijn leerlingen.

Christa Appel-Vredenburg

Als 10 jarig meisje ben ik begonnen met paardrijden op de manege in Egmond aan de Hoef.

Op mijn 16e ben ik naar de paardensport opleiding bij de NHB in Deurne  gegaan. Daar heb ik de opleiding  paardenhouderij gedaan en ik heb meerdere stageperiodes gehad.

In 2001 ben als stagiaire op Manege Spaarnwoude terecht gekomen. Tijdens mijn werkzaamheden op de manege heb ik in de avonduren de instructeurs opleidingen bij de ORUN gevolgd.

Ik geef les en hoop dat nog heel lang te kunnen doen.

Nicole Westerveld-Wanders

Vanaf mijn 12e rij ik paard. Na een vakantiebaan bij de bereden politie in Amsterdam sloeg het paarden virus pas echt toe.

In Deurne heb ik de instructeurs opleiding afgerond en heb sindsdien alleen maar met paarden gewerkt en les gegeven. Ik heb ook altijd veel wedstrijden gereden dressuur, springen en onderlinge cross wedstrijden.

Op de manege geef ik volwassenen maar vooral veel kinderen les .
Het organiseren van activiteiten vind ik super leuk om te doen en de ponykampen zijn altijd een groot feest.

Lotte Linthoudt

Vanaf dat ik 6 was smeekte ik al of ik alsjeblieft op paardrijles mocht. Maar mijn ouders waren het daar toen niet zo mee eens. Mijn moeder wist van haar zus dat je van dat virus niet zomaar afkomt! Op mijn 8e verjaardag begon de ellende en mocht ik beginnen met paardrijden op…. Manege Spaarnwoude.

Ik heb nog even een andere (niet paarden) opleiding geprobeerd maar na 3 maanden werd ik al gillend gek op de opleiding. Ik moest en zou mijn hart volgen en zo heb ik vorig jaar mijn studie voor de paarden afgerond.

Ik hoop nog veel meer te mogen leren en ervaring op te doen op Manege Spaarnwoude. Ik vind het namelijk altijd een feestje om er te mogen werken.

Astrid Pirovano

In 1993 heb ik mijn hobby paardrijden weer opgepakt bij Manege Spaarnwoude.

Na enkele jaren vroeg Ton of ik mee wilde als groom bij het vierspan. Als groom was ik verantwoordelijk de verzorging van de paarden en het materiaal. Ton reed met zijn vierspan op het hoogste niveau. We gingen om het weekend op meer daagse wedstrijd door het hele land en het buitenland; Engeland, Hongarije, Duitsland en Frankrijk.

Ik kijk met veel plezier terug dat ik als groom mee ben geweest met het vierspan. Na verloop van tijd (2004) kwam er een vacature vrij bij Manege Spaarnwoude. Ton vroeg of ik bij zijn bedrijf wilde komen werken voor de administratie. Het werk en paardrijden doe ik al jaren met veel plezier.