Nieuws

Nieuwe valtrainingen in juni en juli

De eerste valtraining van 28 mei was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Op 25 juni en 30 juli om 11.30 uur zijn er weer valtrainingen voor jong en oud.

Paardrijden is niet zonder risico’s. De kans op vallen is er altijd. Je paard kan schrikken en ineens opzij springen of je doet zelf iets waardoor er miscommunicatie is en je ineens onverwacht uit balans raakt. Tijdens de valtraining leer je te dúrven vallen en te vertrouwen op je eigen lijf. Met valtechnieken leer je wat te doen bij een val, waardoor je ook tijdens het rijden ontspannen zit op je paard. En met ontspanning draag je in ieder geval geen spanning over op je paard.

De valtraining is voor iedereen en óók voor degenen die de training al gevolgd hebben. Bij voldoende animo splitsen we de groepen op in nieuwe deelnemers en de deelnemers die al eerder hebben meegedaan. Zo kan het programma aangepast worden aan de technieken die te leren zijn voor nieuwe deelnemers én voor de eerdere deelnemers.

De training wordt gegeven door Edwin Willems, judo docent zwarte band.

Meld je aan in de kantine!

 

Valtraining was een groot succes!

Paardrijden is misschien wel de mooiste sport die bestaat, maar niet zonder risico’s. Jij en het paard kunnen zich bezeren of zelfs ernstiger blessures oplopen tijdens een val. En als je bang bent om te vallen kan je zelfs zo gespannen op je paard zitten, dat het juist misgaat. Het is daarom belangrijk dat je dúrft te vallen en dúrft te vertrouwen op je eigen lijf. De valtraining helpt daarbij.

Zondag 28 mei was de eerste valtraining voor jong en oud. De training werd gegeven door Edwin Willems, docent judo met zwarte band. Bobby was de assistent en af en toe meldde spontaan een assistent zich aan of vroeg Edwin iemand om te assisteren. De oefeningen, het zonnige weer en de leuke sfeer maakten de training een succes!

Lees hier verder voor een volledige impressie!

 

Wedstrijden

Er vinden binnenkort weer KNHS-wedstrijden plaats op de manege. De eerstvolgende zijn op zondag 18 juni, zondag 9 juli en zondag 23 juli. Op die dagen zijn de rijbanen een groot deel van de dag niet beschikbaar voor vrij rijden.

Voor een overzicht van wedstrijden bij ons op de manege verwijzen we naar de kalender op de website van KNHS.

 

Activiteitenkalender

We hebben de komende maanden weer hele leuke activiteiten voor jong en oud! Bekijk de activiteitenkalender en meld je aan!

 

Manegeplan app

Wil je er zeker van zijn dat een afzegging van een les of een aanmelding voor een FNRS proef goed geregistreerd wordt? Doe dit dan via de Manegeplan App.

Zo weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan.

 

Merrie Zaïre van Michel van Loon heeft prachtig veulen!

Al wekenlang raakte Michel er niet over uitgepraat. Wanneer zou het gebeuren? Maar eindelijk is ze er: Ti Amo Due. Het veulen stond snel op eigen benen en lijkt al behoorlijk eigenwijs. Moeder en kind maken het uitstekend!