Nieuws

Meld je op tijd aan voor de bingo!

Aanmelden kan in de kantine of rechtstreeks bij Carolien Verburg. Daisy Ozinga of Sharon van Leerdam. Je kunt de hele avond spelen voor EUR 35,-.

Pony Mick leert snel!

Sinds een paar maanden wordt pony Mick getraind voor het mennen. Hij doet het al supergoed!

Wist je dat een pony maar liefst vijf maal zijn eigen lichaamsgewicht kan trekken? Mick kan dus tussen de 1200 en 1500 kilo trekken!

Grondwerk

Het ziet er zo makkelijk uit, maar dat is het niet! Tijdens grondwerk (of werken aan de hand), ben je je paard en jezelf aan het trainen.

Hoe zorg je ervoor dat je paard op jou let en niet op de omgeving? Hoe zorg je ervoor dat hij je volgt als jij dat wilt en dat hij halthoudt op jouw aangeven? Als je deze basisprincipes beheerst, ga je steeds een stapje verder, bijvoorbeeld ‘wijken’ of zijgangen lopen. Je leert de lichaamstaal van je paard kennen en werkt aan je eigen duidelijke hulpen en houding.

Christa Appel – Vredenburg verzorgt de grondwerklessen.

Goed nieuws!

Op 7 mei, precies op de uitgerekende datum, is de merrie van Michel van Loon, Zaïre,  bevallen van een merrie veulen genaamd Una Dior. Ze is een veulen van hengst Fürst Dior. Moeder en kind maken het goed.

Van harte gefeliciteerd Michel!

Kinderfeestjesdagen!

Ben je jarig of heb je iets anders te vieren met je vriendjes en vriendinnetjes? Je kunt nu je kinderfeestje organiseren op een aantal data die we speciaal daarvoor gereserveerd hebben.

Kijk in de activiteitenkalender wanneer er plek is!

Clinic houding en zit voor pensionklanten

Op 5 mei was er een clinic , georganiseerd door Cherelle Pruim, eigenaresse van paard Tino. In de clinic ging de aandacht naar je zit, je houding en recht gericht blijven.

We zetten de belangrijkste tips op een rij:

  • houd je benen lang en ontspannen langs het paard
  • houd druk in je beugels zonder je benen aan te spannen
  • werk vanuit je bekken; ga mee in de beweging van het paard
  • jouw schouders gaan waar de schouders van je paard gaan
  • ontspan je schouders
  • vanuit deze ontspannen houding, voer je ook de energie van je paard af en zal hij met een regelmatige pas lopen

Dank voor het organiseren Cherelle!